• 2018 5 Јануари
    Известувања ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КЛИЕНТИ - БАДНИК И БОЖИЌ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КЛИЕНТИ - БАДНИК И БОЖИЌ

Согласно информација од Министерството за труд и социјална политика и согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2018 година (сабота), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

7 јануари 2018 година (недела), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар, односно 8 јануари 2018 година (понеделник), е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Ве молиме да ги известите клиентите дека на 06.01.2018 година (сабота), и 08.01.2018 година (понеделник), Банката нема да работи.

На 09.01.2018 година (вторник, Банката продолжува со нормален режим на работа.

Среќни празници, Шпаркасе Банка.